NLS nieuws

Hier ff wat nieuws over hoe t er allemaal aan toe gaat op de NLS :)Diploma uitreiking

Geschreven door admin op 2007-05-24 19:46:48


Gister hebben we de diploma uitreiking gehad. In het begin van de middag heb ik eerst wat mock-up gedaan aan de andere kant van het gebouw en om 4 uur was de diplomauitreiking.

Nadat iedereen zon beetje op de parkeerplaats verzameld was zijn we naar binnen gegaan. na nog wat met elkaar gepraat te hebben begon Elbrink met zijn praatje. Daarna werden we 1 voor 1 naar voren geroepen om ons diploma in ontvangst te nemen en kregen we nog een aardigheidje :D.

Daarna werd de "beste van praktijk" en de "beste van theorie" uitgereikt aan respectievelijk Stella en mijzelf :D De naamplaatjes waren nog niet klaar maar we mochten even de beker vasthouden :D

Daarna is er nog een foto gemaakt van de groep en was er een hapje en een drankje. Daarna heb ik met de familie nog even lekker bij de griek gegeten :D

Klaaaaaar :D

Geschreven door admin op 2007-03-12 14:34:15


Nou zaterdag hadden we dan onze check. Het ging op zich wel aardig alleen 2 stomme fouten gemaakt. In een Non-normal checklist was k doorgegaan terwijl de APU nog niet on bus was. Dat was niet helemaal de bedoeling. Wist ik veel :+ En toen ik aan het vliegen was hadden we flaps 30 gezet op een n-1 approach :S GEEEEN idee hoe we dat voor elkaar krijgen maar het is gebeurd :P Toch wel makkelijk zon checklist :P

Nou vandaag heb ik dus mijn logboek ingevuld en ingeleverd inclusief mijn files. Ze gaan nu mijn brevet aanvragen eindelijk :D Dus voorlopig nog ff vrij :)

1e keer vliegen op een 737!!!!!!

Geschreven door admin op 2007-02-27 13:21:01


MUUUUHHHHahhahahahahahhahaa, dat was even VET :P We waren er redelijk vroeg dus hebben we gelijk maar gebrieft. Daardoor konden we een half uurtje eerder de sim in en waren we dus ook een half uurtje eerder klaar. Jan zou eerst pilot flying zijn en ik zou pilot monitoring zijn.

Nadat we de hele set up gedaan hadden gingen we de motoren starten en toen taxi'en. Dus ik draai voorzichtig aan de tiller(stuurtje voor neuswiel), en we gaan toch eens ff hard opzij :-| dat ding is echt suuuuuper gevoelig. Nadat we alle checklists afgewerkt hadden gingen we dan in takeoff. Ik wist eerst niet wat me overkwam. Voordat ik het wist waren we 80 voorbij, v1 en rotate. Het gaat echt supersnel :P In vergelijking met een seneca helemaaaaal :P

Toen we de SID gevlogen hadden zijn we doorgeklommen naar FL120 en heeft Jan daar een paar bochtjes gedraaid, accelereren, deceleren, steep turn. Daarna hebben we een approach gedaan en zijn we geland. Dat is ook wel weer even wennen zeg, we zijn een paar keer terug geplaatst om er een beetje handig in te worden en toen hadden we even pauze.

Toen was het mijn beurt om te gaan sturen. Bij mijn eerste takeoff heb ik geloof ik mijn flaps eraf gevlogen, woeps :P Dat moet dus volgende keer sneller. Daarna zijn we naar FL130 gevlogen volgens mij en heb ik daar ook bochtjes gemaakt en gedaald naar FL110 en steepturns, climbing steepturns dalen met vaste ROD acelerenen en deceleren. Daarna was het ook aan mij de beurt om een approach te gaan doen en een aantal landingen. In het begin vergat ik iedere keer reversers te trekken en rondde ik wat hoog af, maar na een paar keer ging het toch al iets beter. Daarna hadden we debriefing en de instructeur was erg tevreden over ons :)

Delay

Geschreven door admin op 2007-02-21 22:35:58


Nou vanmiddag een mailtje gelezen dat mijn simmen weer uitgesteld is. Eerder was het al uitgesteld omdat andere NLS'ers, die eerder begonnen waren, anders later dan ons klaar zouden zijn. Deze keer is het uigesteld omdat zondag de sim kapot was gegan en ze hebben hem dinsdag pas weten te fixen.

Maandag heb ik ook nog Ryanair interview gehad. Het viel allemaal reuze mee. Die man die het interview deed ging zelf ook vliegen bij Ryanair. Hij heeft eerst het formulier ingevuld met medical gegevens en paspoort gegevens. Daarna vroeg hij wat ik voor de NLS gedaan had en waarom is bij hun wilde werken. Daarna had hij nog wat theorie vraagjes over een paar kaarten en dat was het wel weer.

MCC cursus

Geschreven door admin op 2007-02-14 09:24:19


Nou daar gaat ie dan. Vandaag is het de 3de dag dus zal eerst ff vertellen wat we de eerste 2 dagen gedaan hebben. Zondags hebben Tetje en ik half Brussel door gecrossed om te vinden waar mijn kamertje zou zijn. Met een routeplanning van internet die echt supervaag is en een kaart waar 2/3 van de straten niet op staat wisten mensen bij een pizzeria uiteindelijk met behulp van een stratenboek en handen en voetenwerk ons de weg te wijzen. Na wat uitgeladen te hebben moest Tetje alweer richting Utrecht en zijn we met de tram vlak bij centraal uitgestapt. Op de terugweg heb k t maar gelopen want het was maar 12 minuten oid.

De eerste dag kregen we welkomspraatje en zijn we even door het gebouw rondgeleid. Daarna hebben we zon 150 slides gezien met systemen van de 737 maar dit ging niet echt into detail. Wij zitten zometeen in de kist naar een lampje te staren en weten mijn god niet wat dat ding nou bedoelt :P Savonds hebben we even ergens gegeten, ik was al halverwege Antwerpen toen ik er achter kwam dat Jan niet meer voor me reed :P Dus toen maar gekeerd en na wat zoeken uiteindelijk toch gevonden. Savonds helemaal kapot in bed gevallen. Nou jah na de trap beklommen te hebben :P (fotos volgen nog)

De tweede dag hebben we weer zon 100 slides gezien over procedures en systemen etc. En savonds zijn we bij een pizzeria geweest om ff gauw wat te eten. Daarna thuis weer aan de studie en een begin proberen te vinden in de chaos.

Woensdag hadden we dan de Ryanair testjes. Eerst hebben we de ATPL general knowledge test gedaan (63 vragen), over een aantal vakken hadden ze een paar vragen genomen en die moesten we beantwoorden. Volgens mij ging het wel redelijk. Daarna hebben we ff wat gedronken en moesten we een Engels testje maken. In het begin had ik meer moeite om uit te vinden wat ze van mij wilden bij het testje dan om het engels te begrijpen. Maargoed nadat ik WEL even gelezen had wat er boven stond was het allemaal wel duidelijk ;) Denk niet dat ik er veel fouten in gemaakt heb. Daarna zijn we met een instructeur de cockpit procedure trainer ingeweest en die heeft met ons de hele setup even doorgelopen. Daarna hebben we zelf nog 1 keer geoefend en zijn we even naar de supermarkt gereden om een zootje opwarm maaltijden te halen. Deze hebben we bij CAE gewoon opgewarmd en ff naar binnen gewerkt en daarna hebben we nog tot 22:00 geoefend.

Nou vandaag dus inmiddels weer, de 4e dag, hebben we MCC theorie gehad en zijn alle procedures aan de hand van die theorie wat uitgelegd. Ook hebben we behoorlijk wat vragen gesteld en nu hebben we tenminste het idee van okeeeee het is duidelijk nu moeten we het nog leeeeeren.... Vanavond gaan we even naar de Mac om te eten en daarna weer aan de studie...

Thuis!!!

Geschreven door admin op 2007-01-22 09:45:36


Nou eerst dan maar even vertellen van de trip naar Ovar dan. Ik vloog op de heenweg en een Portugees zou terugvliegen. Onderweg wat met de weerradar lopen prutsen en eindelijk bij Ovar eerst een ILS gedaan zodat ze de grondradar op konden starten. Na de ILS vertelden ze ons dat de radar het deed maar dat de communicatie radio het niet deed. Dus eerst nog maar weer een ILS gevlogen en nog maar eens gevraagd. Ze hadden er nog steeds problemen mee dus toen maar maar Aveiro gegaan om daar te landen en te tanken. Waren we er bijna kwamen ze ons vertellen dat ie het nu wel deed. Naja toen waren we al te ver weg dus hebben we geland en is de Portugees gaan vliegen. Die heeft wel een PAR appraoch kunnen doen dus k weet in ieder geval hoe het gaat.

Heb ook nog met Jan een tripje gedaan via Faro naar Portimao. Die vlucht ging wel aardig maar kon beter vond ik zelf. Onderweg is er een hoop gespeeld met digitale camera's dus de foto's staan al in de gallery.

Na nog een keer naar Beja geweest te zijn (deze vlucht gin echt vet goed :D) had ik dan eindelijk examen. Het zou eerst de woensdag al maar door slecht weer was het 2 dagen uitgesteld. Ik had mijn examen op Beja dus ik was lekker gauw klaar. De ILS ging wel goed, natuurlijk engine failure gehad. Daarna terug naar Evora en onderweg moest ik steepturn en approach to stall alleen doen :S Nog nooit gedaan :P Deze gingen wel aardig maar kon beter. Daarna nog de NDB approach gedaan met na de touch and go ook een engine failure. 2 gewone circuitjes gedaan en de laatste kreeg ik een motor brand :+ Naja mooi opgelost en toen deden de flapshet ineens ook niet meer. Dus maar flapless full stop gemaakt. Tijdens het terugtaxien naar de school komt er ineens een cessna van links van het apron die hem er zo voorduwd. Heb er wel 5 minuten (=50 euro :@) op staan wachten, dus de examinator was al uitgestapt en teruggelopen want ik moest nog ff wat tijd opvliegen. Het ging wel aardig maar ik heb wel eens beter gevlogen. Maargoed zoals ik al geegd had, na mijn examen had ik nog zo'n 40 minuten over dus heb ik nog een paar touch and goes gemaakt. De laatste heb ik door mijn instructeur laten doen, die vond het helemaal geweldig om ook weer eens te vliegen :P

En die avond zijn we gelijk naar Madrid gereden. De volgende morgen om half 10 waren we weer op de weg en hebben we in noord Frankrijk ergens geslapen. En zondag zo rond 4 uur was ik weer thuis :D

Airplane Radar

Geschreven door SHuisman op 2007-01-14 00:57:11


Al eens een vliegtuig radar gezien? Nee? Controleer dan dit ff.

Mayday Mayday Mayday

Geschreven door admin op 2007-01-08 14:41:02


Nou ik heb nu weinig te doen dus ik zal ff stukje schrijven over wat ik allemaal inde sim gedaan heb vrijdag. Het begon al tijdens takeoff, eerst viel er een motor uit voordat we airborn waren dus jah maar gestopt. Daarna nog een keer, alternator failure, ook gestopt. Daarna ging het wel goed...

Totdat de motor het begaf vlak na de takeoff. Geklommen tot minimum sector altitude en radar vectors gevraagd. Nadat we alles hadden voorbereid motor weten te herstarten en een ILS appraoch gedaan. Nou toen zagen we natuurlijk de runway niet dus go around gedaan. Daarna op een vector een klim gedaan voor training en net toen we aflevelden ging de TIT omhoog, de CHT omhoog de oil pressure naa beneden en de oil temperature omhoog. Dus wij die motor stoppen, vraag de instructeur heel droog: "Heb je al naar buiten gekeken?". Dus wij zo van nou uhhh neeh, ahhh nou miss staat ie dan wel in de fik :+. Dus ik vragen of ie in de fik stond, hij zo uhuh :+. Nou jah dan die procedure maar, mayday call gemaakt. En weer naar de baan toe.

Nou ook de 1e ILS approach was natuurlijk geen baan te zien dus weer een go around gemaakt. Weer vectors, weer ILS doen, wel de baan zien, kom je dichterbij staat er nog een vliegtuig op de baan, waveoff gedaan. Weer vectors. Valt de overgebleven alternator uit. Hadden we dus alleen de batterij nog maar. Alle onnodige apperatuur uitgezet en gevraagd of we direct konden landen. Kwamen we bij de ILS, was de glideslope er uit en het zou 10 minuten duren voordat dat gefixt was. Dus toen maar weer een localizer only approach gedaan en uiteindelijk vliegtuig tegen de baan aan moeten smijten om te landen. Maar hij stond :D

Comic-day XV

Geschreven door SHuisman op 2007-01-03 17:29:01


<img src="./scripts/getpicture.php?pictureid=633" alt="[Comic XV]"/>Weer vakantie

Geschreven door admin op 2006-12-29 14:23:35


Nou de afgelopen dagen toch iedere keer wel kunnen vliegen, behalve vandaag want ik was domweg niet ingedeeld. Aan 1 kant komt dat wel goed uit want ik ben snotverkouden.

Gister mijn TB20 file in orde gemaakt en als het goed is klopt alles nu. Ik zal vanavond eens beginnen om alles in mijn logboek te schrijven. De 11de heb ik examen op de Seneca als het goed is, maar dat houd wel in dat ik in 7 dagen heb om zon 12 uur te vliegen en zon 10 uur te simmen oid. We zien wel wat het wordt.

Gister heb ik ook nog een hele hoop fotos van Farley gekregen die gemaakt zijn op de wingsuitreiking. Die zal ik nu dus ff in de gallery posten...

Jump to page...

1