Ryanair nieuws

Wat ik zoal meemaak bij Ryanair...


Lightning strike

Geschreven door admin op 2010-06-11 14:09:56


Gister de grootste knal in mijn leven gehoord. We zaten juist redelijk ver weg van onweerswolken en ineens een heeeele harde knal en grote flits. Ik was 2 a 3 tellen compleet verblind. Geraakt door onweer en best ook. Gelukkig was er niks van de instrumenten kapot en stonden we na een wat brakke landing van mij weer veilig aan de grond :)

Even naar Ciampino

Geschreven door admin op 2010-03-06 10:07:33


Mjah even naar Ciampino. Dat had ik al eerder gedacht. Die keer was het veld dicht door de mist en stonden er ineens 14 Ryanair vliegtuigen in Fiumicino. Na heeel lang wachten eindelijk passagiers aanboord, maar niet allemaal. We moesten nog 2 uur wachten met deze boze italianen aanboord voordat de rest kwam opdacgen. Heb nog even ruzie gemaakt met een boze meneer die vond dat hij WEL in de geblokkeerde rij mocht zitten maar na 10 keer zeggen dat t niet mocht is ie toch maar weg gegaan. Toen iedereen aan boord was kwam de dispatcher ook eindelijk aan. Hij had nog geen definitieve passagiersaantallen maar het vliegtuig naast ons was wel klaar. Dus hij vertelde ons dat het 5 minuten zou zijn en dan zou hij bij ons terug komen. Na een half uur ging de captain maar eens vragen bij het andere vliegtuig dat nog steeds niet weg was. Er was een gevecht tussen passagiers geweest en de dispatcher was getuige... Naja 10 minuten later konden we eindelijk terug naar huis.

Gister begonnen de problemen al in Hahn. Motor 2 gestart, alles klar. Zijn we motor 1 starten komt ineens het "oil filter bypass" lampje aan. Zucht, checklist gedaan, terug naar de stand. Maintenance zei dat het ongeveer 45 minuten ging duren maar we mochten niet het reserve vliegtuig nemen. Affijn na 1,5 uur was het hele spul hopelijk verholpen, de filters waren gewoon schoon dus het was alleen de indicatie. Toch maar even een HIL gemaakt. Na een testrun bleek dat het probleem niet weg was, maar we konden gaan omdat het alleen maar een indicatiefout was. Voor de rest van de dag heeft het lampje op de grond gebrand maar vlak na takeoff was het uit. Toen we in Ciampino aankwamen was het natuurlijk super druk dus daar ook nog even 20 minuten vertragin opgepikt en op de terugweg natuurlijk een flinke wind op de neus. Over 2 weken staat Ciampino 3 keer op mijn rooster dus maar kijken waar dat op uitloopt...

Gdansk en Madrid

Geschreven door admin op 2009-12-21 14:42:20


Ten minste, dat was de bedoeling. Terug uit Gdansk aangekomen kregen we een slot 2,5 uur te laat terwijl we al ingedeeld waren voor 10u30 duty. Dat ging dus nooit werken en nadat de captain 15 minuten geprobeerd had operations te bereiken kregen we te horen dat er voor Madrid een crew uit standby gebeld was. Aan 1 kant wel gunstig natuurlijk want dan konden we met die slechte weer lekker naar huis. (Gdansk was -18C) Aan de andere kant wel jammer want k was nog nooit in Madrid geweest...

Meteoriet?

Geschreven door admin op 2009-11-07 12:23:37


Gister toen we terug gevlogen van Berlijn naar Hahn op ongeveer 15 000 ft zat ik wat uit het rechter raam te staren. Ineens komt er iets uit de lucht vallen, brandend. Net iets boven onze hoogte valt het uit elkaar en brandt het helemaal op. Hoe groot en hoe ver weg het was is moeilijk te zeggen maar ik gok dat het een meteoriet is geweest... Voor vuurwerk is het te hoog en wat kan het anders zijn?

Fes

Geschreven door admin op 2009-03-16 00:28:38


Vandaag op en neer geweest naar Fes. De heenreis ging wel voorspoedig maar de terugreis duurde wat langer door headwind.

In Fes was het ook weer 1 chaos want de koning van Jordanie was op bezoek voor een diner met de koning en die ging savonds weer verder naar Portugal. Daarom was het halve apron daar afgezet en werd er om de 5 minuten van baan gewisseld.

Uiteindelijk toch onze departure clearance weten te bemachtigen en toen er maar gauw vandoor ;)

Prestwick - Hahn

Geschreven door admin op 2008-08-04 12:33:02


Gister Santander en Prestwick gedaan. Het ging allemaal voorspoedig en ook in Prestwick vertrokken we 15 minuten eerder. Boven belgie kwamen we ineens in behoorlijk zwaar weer. Hevige turbulentie, icing en alweer saint elmo's fire gezien. Helaas geen tijd gehad om filmpje van te maken want we hadden ons handen vol aan het vliegen.

Nadat het weer even wat rustiger was hebben we de cabincrew gezegd om de cabine klaar te maken en daarna zijn we gewoon geland in Hahn.

Marrakech

Geschreven door admin op 2008-04-13 16:58:54


Deze week een keer nar Marrakech gevlogen. Eerst kwam de dispatcher ons vertellen dat er 2 mensen niet meegingen en dat ze tassen aanboord hadden. Die moesten gezocht worden en daarom had hij een delay gestuurd. Helaas leverde deze vertraging ons een slot op waardoor we niet weg konden.

Toen we uiteindelijk een half uurtje later de motoren mochten starten kwamen we maar niet boven de 22% N2. Dus ik kijk naar boven maar de airconditioning was uit, maar er kwam nog wel lucht uit de packs. Na wat onderzoek bleek de pack valve niet te reageren op het knopje. Dus maar terug naar de stand.

Na wat overleg met Dublin konden we een ander vliegtuig meenemen. Tassen en passagiers allemaal in t andere vliegtuig blijken er 2 passagiers bang geworden te zijn. Maaaaaaar die hadden nog tassen aan boord. Konden ze dus weeeer alles er uit halen.

Uiteindelijk waren we terug in Hahn met 1h51m vertraging :(

Even op en neer naar Riga

Geschreven door admin op 2008-03-07 09:27:43


Tsja t is allemaal een beetje rush rush want er waren wat problemen met de papieren. Er moesten een aantal vervangen worden maar dat klopte weer niet enz enz. Uiteindelijk aan t pushen en je denkt heeeheee eindelijk onderweg.

We starten de motor no. 2, en hij rookt eerst wat. Naja zal wel olie uit de tailpipe zijn. Begint een raar geluid te maken en rookt nog steeds. Dus ik zeg de captain volgens mij is dit niet goed, hij rookt nog en dat geluid klopt ook niet. Dus wij aborted engine start doen en de QRH.

Teruggepushed naar de stand, en de man op de grond even gevraagd wat hij gezien had. Hij had wat vonken de motor in zien vallen... Enginering er bij, die er naar kijken. Nog een keer een proefstart doen, en gelijk maar weer uit. De starter was kapot :(

Dus wij met operations overleggen maar er was geen stand-by vliegtuig. Uiteindelijk heeft Dublin operations bepaald dat we met een ander vliegtuig weg moesten. Dus alles opnieuw doen, passagiers overstappen en toen konden we weg. Uiteindelijk 1 uur vertraagd op mijn laatste dag :(

Jerez

Geschreven door admin op 2008-02-25 13:54:25


Gister werd k ineens om kwart over 1 gebeld of k misschien in plaats van Bergamo naar Jerez kon vliegen. Naja dat vond ik wel goed, 3 uurtjes extra. Dus gauw een shirt gestreken en spul in gepakt en naar het vliegveld.

Met zon weekje out of base met 9 uurtjes meer en 3 uurtjes deze week begint het toch al lekker op te schieten deze maand :P

Bremen

Geschreven door admin op 2008-02-24 11:34:02


Afgelopen week kreeg k op vrijdag ineens te horen dat k een weekje out of base moest naar Bremen. Naja mij best t is dichter bij en je krijgt extra betaald ;)

Dus maar een hotel geboekt wat vrij prijzig was helaas doordat er 1 of andere conferentie in bremen was oid. En de dag ervoor maar even kijken waar de crewroom was enzo.

Het leukste was om naar Stansted te vliegen. Dan kom je over Nederland en dat komen we vanaf Hahn nooit ;)

Mooi wat uurtjes kunnen maken en ook nog een dagje Safety pilot geweest. Dat was wel relaxed :) alleen wat minder goed voor je rug :P

Jump to page...

1